Wie zijn wij?

Over PodWorkz

Bij PodWorkz delen we een passie voor sterke audio en goede verhalen. Onze missie is dan ook om inhoudelijke verhalen zo mooi mogelijk te vertellen in audiovorm – én om het vertellen van deze verhalen voor iedereen toegankelijk te maken.

Daarom gaan we veel verder dan alleen het verzorgen van de audio. Het hele proces, van idee tot vaak beluisterde podcast, is bij ons in goede handen.

Wat is typisch
PodWorkz?

Gevoel voor kwaliteit

We leggen de lat hoog. De kwaliteit die wij bieden zit hem in de details. Timing, techniek, script, onderzoek en een doordacht voortraject; het zijn allemaal elementen die onmisbaar zijn voor een goede podcast.

Stap bij ons binnen en je weet dat je met een sterk verhaal en uitstekende audio weer naar buiten komt.

Positief & Oplossingsgericht

We zijn ambitieus, hebben een duidelijke visie en houden wel van een beetje uitdaging. Alles om samen, met de beschikbare middelen, tot het beste resultaat te komen. Alles kan.

Dat gevoel van ‘missie geslaagd’ wanneer een podcast succesvol de doelgroep bereikt, geeft ons elke keer weer veel voldoening.

Alle kennis in huis

In onze ogen kunnen bij een succesvolle podcast inhoud en techniek niet los van elkaar staan. Beiden zijn even belangrijk en onmisbaar. We hebben dan ook beide kwaliteiten in huis, waardoor je zelfs met een nog uit te werken idee bij ons terecht kan.

Ons doel? Dat de luisteraar tijdens het luisteren minstens één keer kippenvel krijgt, of door de verhalen tot nadenken wordt gezet.

“Samenwerken met het team van PodWorkz is altijd een feestje. Als je binnenkomt in de studio in Baarn voel je je gelijk thuis en welkom. Ivo en Rebecca hebben echt passie voor wat ze doen. Een creatief duo met kennis van zaken. Ze communiceren snel en fijn en dat maakt dat je zeker weet dat je op de goede plek bent.”

– Mandy Brander
Een gezellige boel

Het PodWorkz-team

Wij zijn een klein team van gedreven professionals die elkaar perfect aanvullen. Waar Sandy klaarstaat met de koffie zodra je binnenkomt, is Kelvin waarschijnlijk vol concentratie aan het editten, terwijl Ivo en Rebecca zich buigen over een nieuw project en Meg shownotes aan het schrijven is.

En die gesloten mediawereld? Je zal vooral voelen hoe transparant en helder onze werkwijze en communicatie is. Regelmatig horen we dat mensen zich erg thuisvoelen bij ons in de studio.

Naast ons vaste team, werken we met een groep freelancers om ons te helpen wanneer nodig. Zo hebben we componist Bob voor muziek op maat.

Eigenaar & audio-expert

Ivo Samplonius

Een zelfbenoemde audionerd met een bak aan ervaring in de audio-, radio- en omroepwereld.

Geluid zo perfect maken dat luisteraars het verhaal induiken zonder enige afleiding, dat is zijn doel. Door zijn interesse in mensen en hun verhaal, voelt hij al snel aan wat iemand nodig heeft.

Ook is Ivo heel muzikaal waardoor hij, in Rebecca’s woorden, “alle vormen van audio op muzikale wijze benadert en op een gevoelige en kloppende manier weet te brengen.”

Naast zijn passie voor audio heeft Ivo een passie voor sport. Spontaan de Los Angeles Marathon rennen is geen probleem. En als je de energieke Ivo ontmoet, dan begrijp je al snel waarom. Het sportieve houdt hem fit, om zo ook in zijn werk optimaal te kunnen presteren. Want er is weinig te veel en elk project krijgt al zijn energie.

Creatief duizendpoot & schrijver

Rebecca van der Weijde

Verhalen vertellen, dat is wat Rebecca het liefste doet. In Ivo’s woorden: een uniek schrijftalent.

Meerdere interviews uitwerken en scripts schrijven voor verschillende projecten op dezelfde dag? Geen probleem, ze duikt in haar bubbel en gaat aan de slag.

Tegelijkertijd is ze een echt mensenmens. Ze weet snel wat mensen nodig hebben en is daarbij niet bang om haar creatieve input te geven. Alles voor het beste eindresultaat en een goed verhaal.

Ook Rebecca heeft vele jaren ervaring in de wereld van de publieke omroep, radio en online.

En hoewel het sportvirus ook is overgeslagen op Rebecca, blijft er altijd ruimte om te schrijven. Ook buiten het werk om. Het liefst onderweg, want op reis krijgt ze de meeste inspiratie.

Audio-editor

Kelvin Haanstra

Kelvin heeft vele audioprojecten op zijn naam staan. Hij heeft een passie voor alles rondom geluid en blijft zichzelf hierin continu verbeteren. Hij wil altijd bijleren en vernieuwen.

Kelvin laat misschien niet meteen het achterste van zijn tong zien, maar als je hem beter kent, mag je meegenieten van zijn lekkere flauwe humor. Op Kelvin kan je bouwen en hij is onmisbaar in het team van PodWorkz.

Tevens muzikaal, hij speelt graag gitaar. Mocht je ooit met Kelvin in een dartcompetitie terecht komen, pas dan maar op, want hij is hier serieus goed in.

Audio-editor

Hessel van Hoorn

De nieuwste aanvulling op het PodWorkz-team is senior audio-editor Hessel. Hessel is creatief en kleurrijk, en altijd met audio bezig. Jingles, vormgeving voor radioprogramma’s, audiotrailers en volledige podcasts: hij draait er zijn hand niet voor om, en luistert met een scherp oor mee. 

Ook als persoon past Hessel goed bij het team: een rustige, maar sterke kracht, die vanuit passie en overtuiging werkt en altijd streeft naar het mooiste eindproduct.

Dat doet hij ook binnen zijn andere grote passie: muziek. Hessel componeert, maakt en zingt zijn eigen liedjes, die hij uitbrengt onder de naam Lesse. Inclusief prachtige videoclips!

Office manager

Sandy van den Brink

Sandy regelt het. Altijd positief en met een glimlach. Ze past helemaal binnen de filosofie van PodWorkz, waarin we geloven in een menselijke en persoonlijke aanpak.

Sandy zorgt dat er dingen geregeld worden. Van locaties zoeken tot nieuwe klanten welkom heten op ons kantoor in Baarn. Ze houdt het overzicht en zorgt dat je niks tekort komt.

Ondernemend is Sandy ook. Ze heeft haar eigen schoonheidssalon dus de wenkbrauwen van team PodWorkz zijn altijd on fleek.

Junior redacteur/producer

Meg van der Hoorn

Begonnen als stagiair bij PodWorkz, maar nu niet meer weg te denken uit het team. Meg is een vrolijkerd die als een spons elke dag nieuwe dingen leert en elke kans met beide handen aangrijpt.

Als student Journalistiek is ze gedreven om mooie verhalen te maken. Ze is een echte allrounder en haarzelf nog volop aan het ontwikkelen.

Audio is haar favoriete medium, dus ook in haar vrije tijd luistert ze volop naar alle nieuwe podcasts, en heeft ze vaak de beste luistertips.

Video-stagiair

Julien van den Ham

Hij is pas 18 jaar, maar weet nu al alles over camera’s en lenzen. Julien volgt de opleiding AV-specialist aan het ROC van Amsterdam in Hilversum, en vult zijn tijd – op school, én thuis – met het maken van video’s. Het liefst stuurt hij zijn camera’s de lucht in: met zijn eigen collectie drones maakt hij de mooiste beelden van boven. Af en toe klust hij bij als videograaf op bijvoorbeeld bruiloften.

De komende maanden maakt hij onderdeel uit van PodWorkz, waar hij als stagiair video het team ondersteunt bij het maken van kennisclips, promovideo’s voor social media en podcast-talkshows voor op YouTube.

Nieuw talent

Ben jij in het bezit van podcast-talent?

Bij PodWorkz staan we altijd open voor nieuwe samenwerkingen.

Of je nou een freelance schrijver bent die zich graag verdiept in mooie verhalen, een ambitieuze editor die feilloze audio levert of die onmisbare regelaar die moeiteloos grote projecten op zich neemt: we gaan graag eens met je in gesprek.

Wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen. Neem bij interesse contact op.

Klaar voor je eigen podcast?