Werken met PodWorkz

FAQ

Wil je graag bij ons een podcast laten maken, maar heb je nog vragen? Hieronder beantwoorden we alvast een aantal veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik contact met PodWorkz opnemen?

Kijk voor de contactgegevens op de pagina ‘Contact‘.

Wie spreek ik bij een eerste kennismaking?

Als je contact opneemt met PodWorkz, krijg je zo snel mogelijk antwoord van Ivo of Rebecca. Zij plannen een eerste kennismakingsgesprek in, waarbij ze samen aanschuiven. Deze gesprekken kunnen live in de studio in Baarn, op een locatie naar keuze, of via videobellen.

Transcriberen jullie de podcastafleveringen?

Ja, we maken regelmatig transcripts van de podcastafleveringen. Dit wordt naar wens door PodWorkz verzorgd en gedistribueerd.

Maken jullie ook de grafische vormgeving rondom podcasts?

Ja, we verzorgen regelmatig de grafische vormgeving van een nieuwe podcast. Denk hierbij aan het maken van de thumbnail en vormgeving voor in promotievideo’s. 

Kunnen jullie ook video verzorgen?

Ja, naar wens kan een podcast ook op video worden opgenomen. Deze video’s kunnen worden geëdit tot een volledige aflevering, voor op bijvoorbeeld YouTube, of tot korte clips, om te gebruiken op social media.

Gebruiken jullie rechtenvrije muziek, of moeten de rechten worden geregeld?

We bieden twee opties aan voor de muziek in een podcast.

Ten eerste hebben we toegang tot meerdere audiobibliotheken, waar we rechtenvrije stockmuziek kunnen aanschaffen. Deze muziek wordt gekozen en toegepast n.a.v. de sfeer en inhoud van de podcast.

De tweede optie is het laten maken van custom made-muziek, door freelance componist Bob Thole.

Kan ik ook muziek op maat laten maken?

Bij PodWorkz werken we samen met freelance componist Bob Thole. Bob maakt regelmatig custom made-muziek voor podcasts. Neem contact met ons op voor meer informatie en een prijsindicatie.

Hoe verspreid ik mijn podcast?

We bieden twee opties aan voor de distributie van de podcast.

PodWorkz kan dit op zich nemen, waarbij we een hostingplatform gebruiken om de podcast op alle mogelijke podcastkanalen te zetten. Ook is het mogelijk dat we aan het eind van het traject de definitieve audiobestanden aanleveren, zodat je de distributie zelf (of via je bedrijf) kan verzorgen.

Kan ik geld verdienen met een podcast?

De podcastmarkt is groeiende, waardoor dit steeds vaker mogelijk is. Tegenwoordig kan er gebruik worden gemaakt van sponsoren, advertenties in je podcast of ‘product placement’. We denken hier graag met je over mee. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Is een podcast hetzelfde als radio?

Nee, dat zijn twee verschillende mediavormen. Radio is te beluisteren op AM, FM of DAB+, en is een ‘vluchtig’ medium. Dat wil zeggen dat het medium is gericht op snelle en acute consumptie. Daarom is het medium erg geschikt voor nieuws, actuele interviews en entertainment.

Podcasting is een online medium, en te beluisteren via platforms op je telefoon, iPad of laptop. Een podcastaflevering is een afgebakend geheel, waar je per aflevering kiest voor een specifieke inhoud, een gewenste lengte of een favoriete host. Hier is veel meer gerichte keus in.

Ook blijft een podcast tot nadere orde definitief online staan, en is het (meestal) minder gebonden aan de actualiteit.

Wat kost het?

De kosten voor het maken van een podcast zijn sterk afhankelijk van je wensen: hoeveel afleveringen wil je, en hoe lang? Hoeveel van het maakproces besteed je uit? Is er nog veel research nodig? Toch geloven we erin dat er altijd een weg is om er samen uit te komen. Daar bewegen we graag in mee. Neem contact met ons op voor meer informatie en een prijsindicatie.

Stond jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op.

Rebecca & Ivo van PodWorkz

Een leuk podcastidee? Tijd voor koffie!

Heb je een tof idee voor een podcast? Of kan je hulp gebruiken bij het ontwikkelen van je concept? Bij PodWorkz denken we altijd graag met je mee.

Of het nou gaat om een energieke brainstorm, het uitwerken van een plan, het verzorgen van de montage of het verspreiden van je podcast: alles kan en alles mag.

De koffie staat klaar, zien we je snel?