De podcasts van PodWorkz

Portfolio

Bij PodWorkz werken we het hele jaar door aan sterke en inhoudelijke podcasts. Op deze pagina vind je een selectie van onze favoriete projecten, verdeeld in verschillende thema’s.

True Crime

Openbaar Ministerie

Het Oordeel van de Officier

In de podcast ‘Het Oordeel van de Officier’ nemen vier officieren van justitie host Ben Prins mee door vier spraakmakende misdaadzaken: van digitale oplichting en een overval op een kluis, tot een spannende klopjacht op de verkeerde dader en de zaak Nicky Verstappen. Welke beslissingen moet een OvJ allemaal maken, voordat een zaak in een rechtszaal terechtkomt? ‘Het Oordeel van de Officier’ is een podcast van het Openbaar Ministerie, geproduceerd door PodWorkz en ikbenprins.

AVROTROS / NPO Radio 1

De Showbizzmoord

In de true crime-podcastserie De Showbizzmoord duiken journalisten Lammert de Bruin (EenVandaag) en Babs Assink (o.a. NOS-Journaal) in de geruchtmakende moord op platenproducer Bart van der Laar in 1981. In zeven afleveringen word je meegenomen in een wereld vol sterren, drugs, prostitutie, geld en macht. Wie is er verantwoordelijk voor de dood van Bart van der Laar?

AVROTROS / NPO Radio 1

Mathilde’s Mysterie

In 1977 wordt de bekende societydiva Mathilde Willink dood aangetroffen in haar hemelbed. Zelfmoord, is de conclusie van de politie. Maar veel van haar vrienden hebben hier nooit in geloofd. In de zesdelige true crime-podcastserie ‘Mathilde’s Mysterie’ duiken journalisten Lammert de Bruin en Babs Assink (makers van ‘De Showbizzmoord’) in deze geruchtmakende zaak vol intriges. Is Mathilde’s dood zelfmoord of toch moord?

AVROTROS / NPO Radio 1

Opsporing Verzocht – Cold Case: De moord op de Indiaan

Het eerste seizoen van de nieuwe ‘Opsporing Verzocht – Cold Case’ podcast heet ‘De Moord op de Indiaan’, waarin journalisten Babs Assink en Lammert de Bruin zich vastbijten in de onopgeloste moord op Hans Schonewille, bijgenaamd ‘De Indiaan’. De bekende Leidenaar werd op 10 juni 1999 doodgeschoten, maar door wie? Samen met politie, justitie, nabestaanden en luisteraars wordt in zes afleveringen geprobeerd meer duidelijkheid te krijgen over het motief en de dader(s) van deze moord.

AVROTROS / NPO Radio 1

De Butlermoord

In 1983 werd Dick van Leeuwerden, butler en verzorger van een rijke weduwe in Amsterdam-Zuid, aangehouden voor moord. Maar was het wel moord? Dick heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn maar volgens de Hoge Raad is er niks mis met zijn veroordeling. Wat is waar? In deze zesdelige podcastserie duiken journalisten Babs Assink en Lammert de Bruin in de geruchtmakende Butlermoord, de rechtszaak met de meeste herzieningsverzoeken van ons land.

Podimo

Cees Koring, de Godfather van de misdaadjournalistiek

Cees Koring heeft bijna 40 jaar voor De Telegraaf gewerkt, waarvan de helft als misdaadverslaggever. Van zijn hand verschenen honderden artikelen die het nationale nieuws haalden, over bijvoorbeeld de Zaanse paskamermoord en de ontvoeringen van Gerrit Jan Heijn en vastgoedondernemer Maup Caransa. Nu is er dan ook een podcast over Cees Korings werk, gebaseerd op zijn laatste boek: Brigges. Journalist Babs Assink bezoekt de verschillende plaatsen delict met Cees en andere betrokkenen.

AVROTROS / NPO Radio 4

Klassieke Mysteries

Voorspelde Mozart zijn eigen dood? Waarom werd Haydn postuum onthoofd? En werd Beethoven vergiftigd? In de AVROTROS en NPO Radio 4-podcastserie ‘Klassieke Mysteries’ gaan Rebecca van der Weijde en Ab Nieuwdorp op zoek naar de intrigerende en spannende verhalen rondom het leven en vooral de dood van klassieke componisten.

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Roet in het eten

Duik samen met Ben Prins in de spannende verhalen achter deze true crime-zaken van de NVWA-IOD; de opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De rechercheurs van de NVWA-IOD krijgen dagelijks te maken met vreemde, verrassende en ingewikkelde onderzoeken. Van verstopte zenders in een afgekeurde kaas, tot een spectaculaire achtervolging met zes dienstauto’s: het zal je nog verbazen hoe spannend het werk van deze rechercheurs is…

Klaar voor je eigen podcast?